V oboru obchodní akademie nabízíme odborná zaměření.

V rámci oboru se žáci seznámí s ekonomickými principy, obchodními strategiemi, marketingem, účetnictvím a právními aspekty podnikání. Získají také dovednosti v komunikaci, prezentačních technikách a práci s moderními informačními technologiemi. Výuka je zaměřena na praktické aplikace a spolupráci se skutečnými firmami, což umožňuje studentům získat cenné praktické zkušenosti a navázat kontakty v obchodním prostředí. Absolventi Obchodní akademie mají široké možnosti uplatnění v různých oborech obchodu, managementu nebo mohou pokračovat ve studiu na vysoké škole či vyšší odborné škole.

Je tento obor pro tebe?

Máš hlavu plnou nápadů a hledáš místo, kde bys je mohl/a realizovat? Máš rád/a společnost lidí, rád/a něco zařizuješ a organizuješ? A co čísla? Nejsou pro tebe žádný problém? Pak je obchodní akademie přesně pro tebe!

Naučíš se vše o tom, jak funguje podnik. Ať už budeš chtít pracovat v jakémkoli odvětví, s tímto vzděláním budeš mít náskok. Budeš se orientovat v účetnictví, zvládneš zpracovat doklady, vypočítat daně i odvody, udělat účetní uzávěrky a spoustu dalších užitečných úkonů.

Ale to není vše! Naučíš se také, jak komunikovat jako profesionál. Ať už budeš jednat s kolegy, klienty nebo obchodními partnery, vždycky to bude na jedničku. Navíc, budeš mít možnost studovat hned dva cizí jazyky, které ti pomohou při obchodní komunikaci v zahraničí a budou ti skvěle sloužit i při cestování.

A co když už teď víš, že chceš jednou rozjet vlastní podnikání? Pak je Obchodní akademie pro tebe ten správný start! Přidej se k nám a začni svou cestu v obchodním světě právě tady!

Obor můžeš studovat ve třech zaměřeních: podnikání a finance, personální management, informatika v ekonomice.

Zaměření si vybereš od 2. ročníku 

  1. Obchodní akademie – podnikání a finance 

Máš obchodního ducha, chceš rozumět světu financí? Právě toto zaměření je pro tebe to pravé. 

Naučíš se založit svoji firmu, sestavit podnikatelský rozpočet, vypočítat kalkulaci nákladů, vytvořit logo firmy a marketingovou strategii. 

Budeš umět hospodařit s penězi a správně je investovat. S tímto zaměřením se nemůžeš dostat do dluhové pasti. Zvol si zaměření podnikání a finance! 

  1. Obchodní akademie – personální management 

Chceš pracovat s lidmi? Naučit se orientovat na trhu práce? Rozumět dokumentům a dokla- dům, které jsou součástí personální práce? Vyznat se v oblasti odměňování a výpočtu mezd? Poznat sám sebe a porozumět ostatním? Rozvinout své komunikační dovednosti a orientovat se v personální administrativě?  Naučit se, jak získat, přijmout nebo propustit zaměstnance? Chceš umět pracovat s životopisem, správně klást otázky u přijímacího pohovoru a mnoho dalších personálních dovedností? Zvol si zaměření personální management! 

  1. Obchodní akademie – informatika v ekonomice 

Zajímají tě moderní technologie? Baví tě počítačová grafika a 3D modelování? Chceš se naučit prezentovat na sociálních sítích, zvládnout úpravu textových dokumentů na profesionální úrovni? Umět analyzovat data pokročilými nástroji v Excelu a jejich grafickou prezentaci, seznámit se s databázovým programem a vytvářet přehledné sestavy a formuláře?  
Pokud ano, neváhej a zvol si informatiku v ekonomice!