Projekt v rámci aktivity eTwinning

SŠTO založila projekt eTwinning

Od letošního října, se naše škola nově účastní aktivity známé pod názvem eTwinning. Jedná se o aktivitu evropské komise zaměřenou na online spolupráci mezi školami, vzdělávání a vzájemnou komunikaci studentů.  Tato komunikace a spolupráce pak probíhá přes platformu ESEP (European School Education Platform - Evropská platforma pro školní vzdělávání), kde se odehrává realizace projektů.  

Naší škole se podařilo navázat v rámci slovanského semináře kontakt se školou na Slovensku a v Polsku. Vzhledem k technickému zaměření nás i našich partnerů, jsme se rozhodli založit projekt s názvem „Věci, které nás pohánějí“ – v překladu "Things that drive us". 

Cílem naší vzájemné spolupráce na tomto projektu, je se studenty vytvořit určitou zábavnou formou vícejazyčný slovníček, týkající se automobilů a elektrotechniky, pro lepší technickou slovní zásobu v případě, že by absolventi chtěli pracovat v zahraničí, a seznámit se přitom s kulturou, automobilovým průmyslem a jeho historií v našich partnerských zemích. A celkově tak obohatit výuku o něco nového, co by mohlo žáky bavit. 

Našimi partnery - garanty aktivit projektu jsou Marta Chrostek ze Zespółu Szkół Samochodowych i Licealnych nr 2 w Warszawie (Polsko), a Mária Stoklasová ze střední odborné školy technické z Dubnice nad Váhom (Slovensko) a samozřejmě žáci těchto škol.

Věříme, že tato nová aktivita školy a nový styl práce, který s sebou přináší, naše žáky i učitele zaujme a nabídne všem i získání nových dovedností a zkušeností.