Soutěž Truhlář - regionální kolo

Soutěž - Truhlář (regionální kolo)

Dne 15. 12. 2022, se naši studenti zúčastnili regionálního kola pro Moravskoslezský a Olomoucký kraj v rámci mistrovství České republiky oboru Truhlář, které se konalo na Střední škole řemesel ve Frýdku Místku.

Soutěžilo celkem 38 rivalů z 22 škol převážně ze Severní Moravy.  Žáci Maxmilián Gřešo a Antonín Carlos Baroš z třídy 3. T obsadili krásné 11. a 13. místo. S úkoly a zadáním se poprali bravurně a vše stihli dokončit ve stanoveném čase.

Žáci byli na soutěž dostatečně připraveni a byli pochváleni samotným předsedou kontrolní komise p. Augustínem Krystyníkem, posledním mistrem Kolařem v České republice a také řemeslníkem roku vyznamenaným ministrem průmyslu za zásluhy ve svém oboru. Tento nenápadný člověk je už třetím pokračovatelem rodinného řemesla ve svém oboru a naše žáky pozval na celodenní prohlídku svých prací. Zároveň měli možnost vyzkoušet  si výrobu a okování loukoťového kola, což je veliká pocta.

Naší žáci naší školu reprezentovali na vysoké úrovni a svým přístupem k práci i připraveností  jsem jako jejich mistr na ně byl náležitě hrdý. Doufám a věřím,  že se i v dalších soutěžích budou posouvat k těm nejlepším a budou bojovat se ctí a odhodláním za naši školu.