Křeslo pro hosta

KŘESLO PRO HOSTA

Junior vyslanci EP programu EPAS „Školy – Vyslanci Evropského parlamentu“ pozvali do svého „Křesla pro hosta“ významnou osobnost města Havířova Mgr. Janu Feberovou, náměstkyni pro školství a kulturu.

Společně s žáky oborů Autotronik a Podnikání diskutovali nad otázkami statutárního města Havířova. Paní náměstkyně přiblížila žákům, jak pracuje zastupitelstvo a rada města Havířov v čele s primátorem Ing. Josefem Bělicou, MBA a vysvětlila úlohu volených orgánů.

Žáci paní náměstkyni seznámili s projekty zaměřenými na Evropskou unii, kterým se škola věnuje a přiblížili jí aktivity, nad kterými společně s ostatními spolužáky pracují. Otázky žáků směřovaly na profesní cestu, která vedla paní Mgr. Feberovou na pozici náměstkyně, dříve i primátorky města.

Žáci společně diskutovali také nad hodnotami, které jsou pro ně důležité a „vyzpovídali“ i paní náměstkyni. Slušnost, spolehlivost, pracovitost, vzdělání, úcta a respekt patří mezi hodnoty, které jsou důležité nejen pro naše žáky, ale i pro našeho významného hosta.

Děkujeme paní Mgr. Janě Feberové, náměstkyni pro školství a kulturu, že se podělila o své názory, životní prožitky i zkušenosti. Pro naše žáky bylo setkání velice zajímavé a přínosné.

Vyslanci EP 2022/2023