Strojníci ve firmě Vitesco Technologies Czech Republic s.r.o.

Žáci třídy 3.AS oboru Strojník silničních strojů se zúčastnili exkurze do firmy Vitesco Technologies Czech Republic s.r.o., jejíž sídlo najdeme ve Frenštátě pod Radhoštěm. V úvodu byla žákům v prezentaci představena společnost od jejího vzniku až po současnost a také připravenost firmy na všechny scénáře čisté mobility.

Ve druhé části exkurze jsme měli možnost jako první škola zhlédnout připravovanou výrobní linku pro zhotovení komponentů určených pro čistou mobilitu – pohony elektromobilů. Byl to zážitek vidět komponenty, které se zatím testují, než se spustí jejich sériová výroba. V další výrobní hale měli žáci možnost zhlédnout rychlostní, teplotní a hladinové senzory do automobilů i výrobu klíčů pro značku Ford.

Celá exkurze byla doplněna odborným výkladem zaměstnanců firmy, kteří velmi ochotně odpovídali na kladené dotazy našich žáků. V celém areálu firmy museli žáci dodržovat přísná bezpečnostní opatření, proto měli v průběhu exkurze na sobě speciální bílé pláště i s návleky. 

Naši žáci jsou z exkurze nadšeni, hodnotí ji jako velmi přínosnou a získané poznatky a vědomosti využijí dále jak v odborných předmětech, tak při své práci na odborném výcviku.