MORAVSKÉ KOLO SOUTĚŽE OBORU TESAŘ

MORAVSKÉ KOLO SOUTĚŽE OBORU TESAŘ

Dne 15. února 2024 se dva žáci naší školy, Adam Slíva a Martin Pimek, stali zástupci na

XXI. Ročníku Moravského kola soutěže odborných dovedností v oboru tesařství, která se konala ve SPŠS Valašské Meziříčí. Tato soutěž, známá svou vysokou úrovní a náročností, přivítala deset družstev z různých škol. Její formát zahrnoval jak teoretickou, tak praktickou část, které společně testovaly dovednosti a znalosti účastníků.

V teoretické části se žáci museli vypořádat s náročným testem, který zkoumal jejich znalosti o tesařství a příbuzných oblastech. Následovala praktická část, kde měli za úkol zhotovit dřevěnou tesařskou kozu. Tento úkol vyžadoval nejen precizní práci s dřevem, ale i schopnost plánování a řešení nečekaných situací v reálném časovém rámci.

Adam Slíva a Martin Pimek se této výzvy zhostili s pevnou odhodlaností a zápalem pro svůj obor. Jejich přístup k úkolu byl zodpovědný a plný nasazení, což se odrazilo v jejich výsledcích. Navzdory silné konkurenci dokázali vybojovat skvělé 6. místo, čímž potvrdili svou schopnost a talent v oblasti tesařství.

Těmito výsledky se můžeme pyšnit jako škola i jako pedagogický tým. Jsme hrdí na naše žáky a jejich úspěchy, které nejenže osvědčují kvalitu našeho výukového programu, ale také ukazují, že naši žáci jsou připraveni vstoupit do profesionálního světa s pevnými znalostmi a dovednostmi.

Gratulujeme Adamovi, Martinovi a všem, kteří se podíleli na jejich úspěchu.