Mistr Evropy u nás absolvoval

V aule naší školy probíhalo „Posledním zvonění“ našich maturantům. Jedním z nich byl i Zdeněk Kremláček, student třídy 4.AT, několikanásobný mistr ČR, mistr Evropy a vicemistr světa v electric boogie.

Rozhovor s ním:

  • Zdeňku, je až neuvěřitelné jakých úspěchů jsi už dosáhl. Můžeš zavzpomínat na to, jak tvá

taneční kariéra začala?
Jednoduše – narozením. Tancem žiju totiž celý svůj život. Už jako malé mimino, když jsem v noci nemohl spát, mě uklidnil jedině tanec. Maminka pustila hudbu a začala se mnou tancovat - to byla prý jediné, při čem jsem spokojeně usnul.

  • Nyní už vážně. Jaké byly tvé první profesní krůčky?

Ve čtyřech letech mě rodiče přihlásili do prvního tanečního kroužku, kde jsem tancoval disco tance, ale i klasický tanec. Později jsem si vyzkoušel více tanečních stylů - lidový tanec, street dance, show dance a podobně, takže jsem vlastně protancoval celé dětství.

  • A co odborná průprava?

Ve dvanácti letech jsem se dostal na Janáčkovu konzervatoř v Ostravě. Zde jsem věnoval tanci už naplno. Studoval jsem klasický, moderní a cizí tanec. Každý den začínala výuka v 7 hodin ráno a končila mnohdy 18:00. Jestli si ale myslíte, že to bylo strašné, tak se pletete. Naopak úžasné. Tento životní styl mě neskutečně bavil.

  • Proslavil ses především vynikající synchronizací se svým tanečním partnerem. Jak vzniklo vaše

pověstné duo?
Ve 3. ročníku na konzervatoři jsem poznal kamaráda Patricka Ulmana, který tančil electric boogie. Velice se mi tento styl zalíbil, a tak jsem začal tvrdě trénovat. Na konzervatoři se pravidelně konají absolventské koncerty. Na jednom z nich jsme vystoupili spolu s Patrickem a sklidili obrovský aplaus. Tak vznikla naše Hybrids crew.

  • Jaké největší úspěchy dosud zažila Hybridscrew?

V roce 2010 jsme se vydali na mistrovství České republiky, na kterém jsem já osobně byl poprvé, a společně vyhráli mistry republiky. Rok 2011 i 2013 byl stejně úspěšný, přičemž v roce 2011 jsme se v Dánsku stali i mistry Evropy. Jedno mé vystoupení viděl i kanadský choreograf Eric Trottier a nabídl nám účinkování v představení „U2…YOU TOO…Ty taky?“, které připravoval v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě. Jak již název napovídá, tančilo se na písně hudební skupiny U2. Jednoduše úžasné. Divadlo bylo vždy plně vyprodáno a představení mělo všude velice pozitivní ohlasy. 

  • Někteří z nás ti drželi palce i při televizních přenosech v Talentmánii. Tak jaké to je točit s Leošem

Marešem?
No, samozřejmě zážitek. Ze známých osobností mi byl nejvíce blízký Richard Genzer, protože stejně jako já studoval tanec na konzervatoři. Byla s ním neskutečná sranda. A naše úspěchy? V roce 2010 se Hybridscrew probojovala do velkého finále televizní soutěže Talentmánia na Nově. Týdny jsme trávili v Bratislavě, trénovali a poznával strašně moc zajímavých lidí. A také jsme trénovali choreografii s různými misskami a dívkami roku, což také bylo fajn.

  • Co tě vedlo k tomu, aby ses přihlásil na naši školu?

V 5. ročníku na konzervatoři jsem si uvědomil, že tancování je sice skvělé, ale dost nejisté z hlediska mého budoucího zaměstnání. Proto jsem se rozhodl studovat něco stálejšího a perspektivnějšího. Dostal jsem výborné reference o SŠTO od mého bratrance, který zde absolvoval stejný obor před rokem. A byl jasno.

  • Jaké to bylo pro tebe u nás na škole?

Snad jako každý mladý kluk jsem se zajímal o auta a zde jsem dostal příležitost se o nich dozvědět opravdu hodně. Zvláště si cením toho, že teoretické poučky jsme si hned mohli hned ověřit v praxi, a to na nových strojích a se špičkovým vybavením. Výukou odborných předmětů nás provázeli nadšenci s vysokou úrovni znalostí. Rád bych poděkoval za zajímavé hodiny všem zdejším kantorům, u kterých jsem vždy obdivoval množství jejich vědomostí a skvělý přístup k nám studentům.

  • Jak jsi zvládal souběžně roli studenta a tanečníka?

Vedení školy mi vyšlo maximálně vstříc. Dostal jsem úpravu studijního plánu a mohl se stále naplno věnovat tanci, vystupovat na různých společenských akcích i občas točit v televizi – například na ČT 2 jsme nedávno s Hybridscrew zpestřovali pořad Dobré ráno.

  • Plány do budoucna

Především zdárně odmaturovat a snažit se dále prosadit v tanečním světě. Nějaké nabídky byly už i ze zahraničí.

Zdeňku, přejeme ti úspěšné zvládnutí nejen květnových zkoušek z dospělosti. Jak se říká GOOD LUCK. A přijď někdy „pobejt“, rádi tě uvidíme.