Stravovací řád ŠJ
stravné: celodenní 48,- pro děti do 7 let
- přesnídávka 13 Kč (čas výdeje 8:45 hodin)
- oběd 24 Kč (čas výdeje 11:45 hodin)
- svačina 11 Kč (čas výdeje 14:45 hodin)
celodenní 52 Kč pro děti od 7 let
- přesnídávka 14 Kč (čas výdeje 8:45 hodin)
- oběd 26 Kč (čas výdeje 11:45 hodin)
- svačina 12 Kč (čas výdeje 14:45 hodin)
* Poplatky za stravné se hradí
- v hotovosti v kanceláři vedoucí ŠJ nebo na účet číslo 181821990/0300, variabilní číslo je přiděleno plátci na začátku nového školního roku
- pravidelně každý měsíc - přesné datum bude zapsáno na lístku s částkou, která se má uhradit na daný měsíc, s odpočtem vratky za obědy odhlášené předchozí měsíc
* Nepřítomnost dítěte je třeba nahlásit osobně, telefonicky na čísle 546 421 554 nebo emailem a to na sjtrbousany@seznam.cz, první den absence, nejpozději do 8:00 h, jinak je účtováno stravné v plné výši! Pokud dítě onemocní a není odhlášeno, je možné odebrat oběd pouze první den nemoci.
Je-li dítě nemocné v době hrazení poplatků, nebo z jiného důvodu nepřítomné, je nutné kontaktovat vedoucí ŠJ a dohodnout termín uhrazení dané částky.
* Odchází-li dítě z MŠ výjimečně po obědě, může si svačinu odhlásit a to do 8:00hodin v daný den. A nebo si svačinu vyzvednout v 14:30 hodin.
* V případě, že dítě dovrší v daném školním roce 7 roků, musí se stravovat podle vyšší věkové skupiny strávníků. To znamená, že dítě dostává větší porce jídla a také platí vyšší stravné.
* Dítě hradí pouze potravinový náklad na jídlo, který je stanoven platnou vyhláškou a cenovou kalkulací.
Mateřská škola učí děti správným stravovacím návykům
* tomu je přizpůsobena skladba jídelního lístku
* ve stravě je zařazen zvýšený podíl čerstvého ovoce a zeleniny, ovocných a zeleninových salátů, luštěninových salátů a pomazánek,cereálního pečiva a mléčných výrobků
* MŠ zajišťuje pitný režim, a to pitnou vodou (součástí pitného režimu není mléčný nápoj nebo ovocný - bylinný čaj podávaný k přesnídávce nebo svačince)
* po dohodě rodičů s vedením MŠ a ŠJ je možné individuální řešení jakéhokoliv dietetického problému (potravinové alergie, bezlepková dieta …). Při tom se řídí pokyny nutričního terapeuta, který provádí výběr potravin, receptur, sestavení jídelního lístku a způsob přípravy jídel vydávaných v rámci dietního stravování
Pravidla pro tvorbu jídelního lístku
- řídí se platnými vyhláškami
- podmínkou je měsíční plnění „spotřebního koše“
spotřební koš - je evidence jednotlivých složek stravy, aby byla dodržena předepsaná výživová norma
- jeho plnění zaručuje pestrost a vyváženost stravy
Orientační přehled pro dodržení daných pravidel
|