Distanční vzdělávání 3.třída, týden 15.-19.3. 2021

V tomto týdnu nazvaném Jaro hledá klíč si připomeneme hravou formou kvízů a úkolů lidové tradice, říkadla, písničky. Procvičíme zrakovou pozornost, grafomotoriku, matematické dovednosti a to vše proložíme prožitkovým učením, abychom se o tomto období dozvěděli co nejvíce.

Cílem bloku je seznámit děti se změnami v přírodě, vytvářet kladný vztah k přírodě a její ochraně. Uvést děti do lidových říkadel a zvyků v souvislosti s příchodem nového období. Zároveň i rozvíjet dovednosti dětí všemi smysly.

Podívejte se do příloh:

- na Svatého Řehoře - čáp a vlaštovky letí přes moře. Vyrobte si čápa z vatových tamponů, vyzkoušejte pravolevou orientaci na pracovním listu s vlaštovkami, zahrajte si stínové čapí pexeso na prac.listu, poskládejte čápa z geometrických tvarů.

- co se děje nyní v Zemi se semínky si přečtěte v pohádce o Matiččce Zemi. Zkuste si sami zasít zelené osení a pozorovat, jak se postupně ze semínka vyklube na povrch rostlinka. Časovou posloupnost růstu semínka můžete pak znázornit v prac.listu.

- Jaro je i zelené vaření, podívejte se na tipy a zkuste si zelené dobroty připravit, budete mít tělo plné vitamínů!

- písničky, básničky, pořekadla o semínku - až bude toho sezení nad pracovními listy moc, zkuste se rozptýlit básničkami a písničkami o semínku (u některých si můžete skvěle zatancovat).

- neděle 21.3. je tzv. Smrtná neděle - Jaro začíná tradicí vynesení paní Zimy, děvčata vyprovázela Zimu ze vsi nastrojenou Moranou, kterou pak hodila do potoka nebo spálila, na znamení, že Zima už je opravdu pryč. Zkuste si zrakovou pozornost a na pracovním listu Morany najděte rozdíly.

Přidávám svým třeťáčkům ještě na tuto neděli 21.3. PONOŽKOVOU VÝZVU. Stejně jako nám v tento den začne jaro vynesením paní Zimy, slavíme ještě celosvětový den Downova syndromu. V tento den obouváme každou ponožku jinou, jako výraz respektu k odlišnosti. Tak pojďme do toho a opět můžete zaslat fotky na mail. Bližší info v plakátku níže.

 

Opět připojuji kvíz na zdravém vzduchu. Vemte tátu, mámu a jděte se přesvědčit ven, zda už se jaro opravdu blíží.

Budu ráda, když se pochlubíte fotkami nad aktivitami, ať vím jak se vám daří. mail: tretacci.mskralice@seznam.cz

K tomu všemu už jste si někteří z vás v MŠ vyzvedli nový díl jarního pracovního sešitu Kuliferda, takže můžete nad ním cvičit svoje šikovné hlavinky a ruce. Kdo si jarního Kuliferdu ještě nevyzvedl, stavte se pro něj v MŠ, jsou pro vás nachystané. uč. Pavla