Dopis paní učitelky třídní rodičům a žákům 7. třídy

Milí sedmáci, rodiče, prarodiče,

jestli dobře počítám, tak Vám píši již čtvrtý dopis. Situace se nám trošku pozměnila, ale pro Vás, jako žáky druhého stupně, až tak moc ne.

Dále budeme pokračovat v tzv. distančním vzdělávání neboli vzděláváním na dálku a pokračovat v předávání úkolů tak, jak jste zvyklí.

Pokud bude od června 2020 umožněn vstup žákům 2. stupně do školy pro nutné konzultace, ráda bych se s Vámi postupně setkávala za účelem dokončování, popř. vysvětlování úkolů. Tedy pokud budete mít zájem. Věřte mi, že Vás ráda uvidím, protože tahle zvláštní izolace je na mě už dlouhá…

Někteří z Vás už konzultace využili a doufám, že byly přínosné a pomohly.

Pokud si s něčím nevíte rady, volejte (tel. 732 544 746), pište (mail nezhybova.konzultace@seznam.cz) a komunikujte přes Messenger a Facebook skupinu. Pokusím se Vám co nejdřív reagovat a poradit. Hlavně, prosím, nedělejte „mrtvé brouky“. To je to nejhorší, co můžete udělat, a ničemu tím nepomůžete. Nestyďte se zeptat. Jsme tady s ostatními paní učitelkami od toho, abychom Vám pomáhali.

Od minulého předání úkolů nám uteklo více jak 14 dní, a proto se blíží termín na předání úkolů nových. Zdá se mi, že úkolů opět není tolik (snad Vám to udělá radost😊).

Také byste měli mít hotové všechny minulé úkoly… Času jste měli hodně, tak se na úkoly moc těším😊.

K novým úkolům Vám každému přikládám hodnocení Vašich zatím odevzdaných úkolů za období 17.-31.3. a 1.4.-15.4. Pořádně si hodnocení přečtěte, ať víte, kde jste měli chyby a čemu se máte příště vyvarovat.

Některým se úkoly povedly, některým až tak moc ne. Občas bylo chyb více, ale nevzdávejte to! Chybovat je lidské a všichni jsme jen lidi! A nezapomínejte, že chybami se člověk učí!

Také Vám přikládám, do složek s úkoly, pomůcky pro vypracovávání úkolů např. souhrn vyjmenovaných slov, rody, vzory podstatných jmen, slovesa, pády atd.

Termín vyzvednutí úkolů v papírové podobě a odevzdání vypracovaných úkolů je:

Čtvrtek 7.5.2020 8.00-10.00

Já a paní učitelka Petra Vás budeme za 7.tř. čekat na školním dvoře.

Pořád platí, že je lepší vypracovat alespoň něco, než vůbec nic! Každá snaha, dobrá snaha!

Úkoly můžete také pořád odevzdávat i elektronicky nebo do schránky školy.

Pokud si s některými úkoly nevíte rady, je možné se obrátit na mě nebo na kohokoliv z vašich vyučujících. Kontakty jsou na stránkách školy http://portal.csicr.cz/web .

Sledujte stránky školy i facebookovou skupinu, kde můžete najít potřebné informace.

Ještě něco málo k úkolům: zápisy učiva, které Vám dávám, si můžete nechávat (myslím např. dějepis, zeměpis, …) a vracet mi pouze vypracované pracovní listy. Zápisy ale nevyhazujte a vkládejte si je do sešitu. Můžete je totiž ještě někdy potřebovat 😊. Hlavně při vypracovávání úkolů pracujte se zápisy a učebnicemi. Vždy tam najdete odpovědi. Moc se mi nelíbí, že se někteří ani nesnaží hledat. Je to škoda, protože pak dostáváte zbytečně špatné známky.

Dále, prosím, žáky ze skupiny B, aby začali vypracovávat úkoly. Tyto úkoly mi také prochází rukama a vidím, jak moc se snažíte a jak moc na to kašlete!

Buďte na sebe opatrní, chraňte sebe i ostatní, respektujte stanovená pravidla a věřím, že už se blíží čas, kdy se potkáme v naší pěkné třídě. Moc nám chybíte!!😊

Ve čtvrtek 7.5. od 8.00-10.00 se na Vás těšíme, roušky (šátky, šály, cokoliv přes pusu) s sebou.

Přijďte, prosím, včas 😊

Mnoho pozdravů a přání pevného zdraví Vám posílají paní učitelka Adélka a paní asistentka Peťa.

P.S. Děkuji všem, kteří komunikují, odevzdávají úkoly a mají snahu úkoly vypracovávat. Ani nevíte, jakou radost nám tím děláte! Každá snaha, i ta malá, se cení 😊 A Michálku, ty jsi mě mile překvapil 😊

A jako vždy fotečka závěrem…jedna výletová, pražská, vzpomínková 😊 Kdybychom byli ve škole, už bychom jezdili na výlety…