Fotografie- MŠ Loděnice

  • 5.5.2022

    Návštěva v kuchyni ZŠ

    Bez práce nejsou koláče...povídáním o povoláních jsme dětem přiblížili i toto pravdivé rčení.Prakticky jsme si vyzkoušeli s p.kuchařkami ve školní kuchyni,jaká je vaření dřina.Uvařili jsme si k obědu špenátovou polévku a upekli jsme si perníčky.Děti byly všechny šikovné a pracovité a v kuchyni,kde si mohly celé prostředí okoukat a vyzkoušet včetně obřích vařeček,hrnců a mrazáku...kam se vešla celá školka...se jim moc líbilo.Děkujeme milé p.vedoucí Šárce Petlachové a hodným p.kuchařkám za hezké přijetí.

  • 5.5.2022

    Tvoření se skřítky

    Do školky k nám přijela vzácná návštěva...p.učitelka a lektorka Lena Banszel Freyová,která poutavým příběhem o skřítkách vtáhla všechny děti do výtvarného a pracovního tvoření.Děti si pomalovaly dřevěné domečky,vytvořily plůtek a do zahrádky zasadily kedluben.Koukali jsme,jak takto rychle během hodinky lze udělat tolik práce a ještě se u toho skvěle bavit.

  • 5.5.2022

    Návštěva knihovny v Loděnici "Počteníčko"

    Během března-měsíce knihy- jsme zavítali do loděnické knihovny,kde na nás čekala milá p.knihovnice Marcelka Dudýsová se svými pomocnicemi...budoucími p.učitelkami ze SPgŠ.Ty měly pro děti připravený krásný a poutavý program na téma jaro. Děti vyslechly pohádku o jarních vílách a květinkách a plnily zajímavé úkoly.Dozvěděly se také něco o mláďátkách,které se na jaře rodí a zahrály si pohybovou hru.Za svoji snahu dostaly dobroty a pitíčka.Moc se nám tam všem líbilo a už se těšíme na příští březen.

  • 5.5.2022

    Canisterapie

    V rámci týdne "Veselá zvířátka" jsme si do školky pozvali p.Hanku,která se věnuje canisterapii se svými třemi pejsky.Pejsci byli přítulní a hodní a my jsme se s nimi více jak hodinu mazlili a hráli.Dokonce i děti,které se psů bály,si na ně nakonec zvykly a odbouraly strach.Byla to příjemná a milá terapie nejen pro děti.

  • 5.5.2022

    Minizoo v Loďce

    Děti si pohráli s drobnými domácími mazlíčky a dozvěděli se zajímavosti o jejich chovu.

  • 5.5.2022

    Ponožkový den

    Chtěli jsme vyjádřit podporu lidí s Downovým syndromem,proto jsme si uspořádali 21.3. veselý ponožkový den,tento den je světovým dnem DS.Vysvětlili jsme dětem,jak je důležité být tolerantní ke všem lidem,přestože všichni nejsme stejní...a také to,že jsou mezi námi lidé a děti,které se narodily s handikepem a mají to v životě složitější,proto bychom se k nim měli chovat hezky a s úctou a vždy jim pomáhat,pokud to potřebují.Dopoledne bylo plné nejen ponožek,ale i veselých a legračních úkolů,tančení a děti si za odměnu odnesly odznáček na památku a omalovánku.

  • 5.5.2022

    Výlet-Putování za jarní vílou

    Hned zjara jsme si zajeli na výlet do Opavy na zábavnou a poučnou stezku připravenou SVČ Opava podél řeky Opavy.Děti plnily zábavné úkoly týkající se jara,mláďat,květin a hmyzu a na konci cesty objevily poklad.

  • 5.5.2022

    Maškarní karneval 2022

  • 5.1.2022

    Štědrý den 2021

    Nadílka byla letos opět bohatá,však,naše hodné děti si to zaslouží. Hračky pro nadílku zčásti zakoupil Spolek rodičů při MŠ Loděnice.

  • 5.1.2022

    Štědrý den a tradice 2021

    Každoročně v naší Loďce s dětmi na Štědrý den zkoušíme vánoční tradice jako rozkrajování jablíčka,házení botou a pouštění lodiček.Tak si všichni zpestří a zkrátí netrpělivé čekání na zvoneček....přijde letos Ježíšek?

Stránkování:123456789101112131415...174