Informace pro uchazeče

Proč si rodiče vybírají pro své děti zrovna Semínko?

Jsme akreditovanou školkou zapsanou v rejstříku MŠMT a jsme tudíž vzdělávací institucí, ve které pracujeme pod kontrolou České školní inspekce a podle Rámcového vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání.

S dětmi pracují kvalifikovaní učitelé podle zákona o pedagogických pracovnících. Celý týden mají děti stejného učitele, kterého dobře znají a on zná je.

Sídlíme v ekologickém centru Toulcův dvůr s farmou hospodářských zvířatRozloha členitého a přírodně hodnotného terénu příslušejícího k areálu činí 8 hektarů.

Jsme ekologickou školkou s environmentálním vzdělávacím programem. Důraz je kladen na výchovu k udržitelnému rozvoji a zdravý životní styl.

Součástí Semínka je členitá přírodní zahrada o rozloze více jak 1000 m2 (certifikát Přírodní zahrada získala v roce 2015, probíhá projekt Malý zahradník)

Máme prostorný a světlý interiér, převažují přírodní materiály.

V Semínku je badatelna, kde jsou soustředěny všechny pomůcky vhodné pro objevování krás přírody. Pozorování dětem usnadní i lupy, dalekohledy, vábničky, mikroskopy a další pomůcky.

Vlastní školní jídelna, kde vaříme převážně z čerstvých surovin a BIO potravin, používáme zdraví nezávadné nádobí.

Rodiče jsou u nás vítáni. Společně pořádáme školní slavnosti a brigády jako prostor pro setkání rodičů, dětí a zaměstnanců Semínka.

Semínko má více jak 15letou historii.

 

INORMACE O PŘIJÍMÁNÍ DĚTÍ

Aktuální informace naleznete na našich webových stránkách.

Do Mateřské školy přijímáme děti ve věku od 3 do 6 let (mladší děti výjimečně, pokud to podmínky umožňují).

Všechny třídy (Ježci, Veverky, Lesníček) jsou zařazeny v rejstříku škol a splňují veškeré požadavky, které na mateřské školy klade zákon.

Pokud nám chcete dát vědět, že máte o místo v Semínku zájem, vyplňte NÁBOROVÝ LÍSTEK. Pokud budeme mít pro Vaše dítě místo, ozveme se Vám.

Přijímáme primárně děti na 5 dnů v týdnu. Smlouva se uzavírá na dobu jednoho roku s výpovědní dobou tři měsíce. 

Výjimečně při uvolnění místa na 4, 3, 2 i 1 den v týdnu (v tomto případě na kratší - zkušební dobu, jako doplňkovou docházku. Smlouva pak je uzavřena v takovéto délce: jeden den - jeden měsíc, dva dny - dva měsíce, tři dny tři měsíce ....).

 

ZÁPIS:

Informace o zápisu do následujícího školního roku (2023-2024) naleznete ZDE.

Standartně přijímáme děti v rámci zápisu, který se koná dle zákona - na začátku května. 

Pro zapsání do MŠ je třeba mít vyplněný EVIDENČNÍ LIST potvrzený pediatrem.

 

DNY OTEVŘENÝCH DVEŘÍ:

Na hlavní stránce Toulcova dvora dny otevřených dveří zveřejňujeme v tzv. bublině (tzn. zelené kolečko). Jsou také vypsány v kalendáři akcí MŠ.

 

ŠKOLNÉ:

Na školné mají vliv faktory, které nás nutí upravit naše vztahy pro další období. Důležitými faktory jsou zejména přírůstek průměrného indexu spotřebitelských cen a také nárůst nominální průměrné mzdy a o inflaci ani nemluvě. Nyní avizované zálohy na energie na další období jsou 8 krát dražší než ty za předešlé období. Naše školka se snaží tyto nepříznivé vlivy dlouhodobě co nejvíce absorbovat, ovšem i tak jsme okolnostmi nuceni alespoň podíl těchto tržních změn převést na Vás, našeho zákazníka a proto  od 01. 08. 2022 jsou ceny smluvní.

Školné se hradí dopředu před tím než dítě nastoupí. Hradí se pololetně.

Výši školného v jednotlivých třídách naleznete v přiloženém ceníku (přílohy níže na této stránce).

1. platba pololetního školného do 31.5.

2. platba-  druhá část ročního školného do 5.1.

Školné lze hradit ze zamětnaneckých benefitů.

 

ZAŘAZENÍ ŠKOLKY V REJSTŘÍKU ŠKOL MÁ SVÉ VÝHODY:

Rodiče si mohou z daní odečíst částku minimální mzdy ročně (částka za rok 2021 je 15 200 Kč, za rok 2022 je to 16 200 Kč).

Předškolní děti nemusí docházet do jiné školky na ověřování znalostí.

Rodiče mají zaručenou kvalitu kontrolovanou Českou školní inspekcí a Hygienickou stanicí.

O děti se starají odborníci - učitelé s pedagogickým vzděláním a kvalifikací předškolního pedagoga.

 

ALE PRO NĚKTERÉ RODIČE I NEVÝHODY:

Je potřeba k zápisu doložit doklad, že se dítě podrobilo stanoveným očkováním nebo má doklad, že je proti nákaze imunní nebo se nemůže očkování podrobit pro trvalou kontraindikaci. (V posledním povinném předškolním ročníku děti očkované být nemusí).

Ve školce je v době školních prázdnin přerušený provoz ( podzimní prázdniny, vánoční prázdniny, jarní prázdniny a část hlavních prázdnin). Termíny se rodiče dovědí při podpisu smlouvy. 

 

ŠKOLKU SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT PŘI DNECH OTEVŘENÝCH DVEŘÍ, KTERÉ NĚKOLIKRÁT DO ROKA POŘÁDÁME.

Chcete -li Vaše dítě do školky přihlásit, pročtěte si Semínku informace na těchto stránkách, přijďte na den otevřených dveří a sledujte naši práci. Je nezbytné, aby pedagogická koncepce rodiny byla v souladu s pedagogickou koncepcí školky.