Aktuální informace ke školnímu roku 2023/2024

  • Školní rokzačíná v pondělí 4.9.2023 v 7.30 hodin slavnostním zahájením v tělocvičně školy.

 

  • V tento den je ukončení již v 9.00 hodin, žáci nemají zajištěn oběd, není v provozu ani školní družina. Žáci v tento den obdrží přihlášky ke stravování, do školní družiny, rozvrh hodin, informace o platbách apod.

 

  • Pro žáky se škola otevírá 20 minut před začátkem vyučování, tedy v 7.10 hodin. Prosíme, aby žáci nepřicházeli do školy před tímto uvedeným časem. Toto se netýká žáků přihlášených do ranní družiny.

 

  • V úterý 5.9. zahájí činnost školní družina. Žáci budou přijati na základě vyplněné přihlášky do ŠD (tu obdrželi první školní den společně s podrobnými informacemi týkajícími se docházky do školní družiny). Přihlášky obdrželi pouze ti žáci, kterým bylo avizováno přijetí na základě předběžných přihlášek (ty zákonní zástupci vyplňovali v měsíci červnu).

 

  • V úterý 5.9. končí vyučování po 4. vyučovací hodině. Žáci po obědě odchází domů nebo do školní družiny, pokud jsou zde přihlášeni.

 

  • Od středy 6.9. probíhá výuka dle stanoveného rozvrhu včetně odpoledního vyučování.

 

  • Nepovinné předměty a zájmové kroužky zahájí svou činnost v týdnu od 18.9.2023 (přehled nepovinných předmětů a kroužků je zveřejněn na webových stránkách školy a budete rovněž informováni prostřednictvím svých dětí).

 

  • mají žáci ZŠ zajištěny od úterý 5.9.. Žáci přihlášení ke školnímu stravování donesou vyplněné přihlášky ke stravování, které obdrželi první školní den. První den neplánované nepřítomnosti strávníka ve škole nebo školském zařízení se považuje za pobyt ve škole nebo školském zařízení. V tomto případě je možné oběd odebrat z jídelny v době od 10.45 do 11.00 hod v jídlonosičích. Jestliže si rodiče oběd nevyzvednou, není možné se dožadovat odpočtu, protože normování se provádí den předem podle počtu přihlášených strávníků.

      Další dny neplánované nepřítomnosti strávníka ve škole je účtován oběd za cenu oběda pro „cizího strávníka,        tzn 76,-Kč. Dbejte prosím na to, aby Vaše dítě bylo např. v době nemoci řádně omluveno u třídního učitele                nebo vedení školy a odhlášeno ze školního stravování, nejpozději do 12.00 hodin.

 

  • Na spotřební materiál (veškeré sešity, výkresy, výtvarný materiál a pomůcky do pracovních činností) vybíráme  jednorázový poplatek 300,- Kč na žáka/školní rok se splatností do 30.9.2023 (poplatek se hradí u kanceláři účetní).

 

  • Žáci hradí pracovní sešity dle seznamu podle jednotlivých ročníků (netýká se žáků 1. ročníku, kteří mají pracovní sešity zdarma, kromě pracovního sešitu do AJ). Tento seznam obdrží žáci v prvním školním týdnu. Splatnost je do 30.9.2023 a hradí se v kanceláři účetní.

 

 

 

 

 

 

V Leskovci 24.8.2023                                                                                                 Mgr. Pavel Mičunek, ředitel školy