Také v tomto školním roce pokračujeme v projektu „Zdravá školní jídelna“ a snažíme se dodržovat všech deset kritérií, která jsou nezbytnou podmínkou pro setrvání v projektu. ( podrobnější informace o projektu si můžete přečíst v sekci „Školní jídelna“ ).
Během hlavních prázdnin došlo ke zlepšení pracovních podmínek a k modernizaci školní kuchyně, bylo pořízeno nové vybavení: smažící pánev, nerezové regály a skříňky, vyhřívaný výdejní vozík.
Dbáme na kulturu stravování a samozřejmostí je hezká výzdoba jídelny, která je jednak poučná, jednak koresponduje s právě probíhajícím ročním obdobím.
Podzim byl ve znamení využívání sezónních potravin, čemuž nahrávala letošní bohatá úroda ovoce a zeleniny. Děti na jídelníčku našly také například zvěřinu či kachnu.
Je zachována vysoká pestrost jídelníčku, objevují se i méně obvyklé až exotické suroviny ( s kladným ohlasem se setkal např. klokaní guláš )
V současnosti zařazujeme do jídelníčku recepty na různá témata: vyzkoušeli jsme australskou kuchyni, v tomto týdnu se můžeme těšit na myslivecké hody a před Vánoci to bude exotická kuchyně.
Zkoušíme také nové suroviny jako rýžové nudle, datlový či javorový sirup, kokosové mléko, amarant, rýžovou mouku, bezpluchý oves, špaldu, ze sýrů pak Cottage, Parmazán, Mozzarellu, Ricottu či Gervais.
Věříme, že většina našich strávníků je s pokrmy v naší školní jídelně spokojena a že jim jídla chutnají.
Velké poděkování patří našim paním kuchařkám, které se nebojí nových receptur a nových surovin a paní vedoucí školní jídelny, která tyto receptury vymýšlí a navrhuje tak, aby byl dodržen spotřební koš.